Menu openen Menu sluiten

Nieuws

Geplaatst op 16 jun 2019

Zwolse Halve Marathon was een succes

Om de 500 meter een openbaar toilet, dat is het streven in stadscentra van de toiletalliantie. De Zwolse Halve Marathon had de ludieke actie door bij het hardloopevenement om de 500 meter een openbaar toilet te plaatsen. En niet zonder succes!

De vrouwelijke Nederlandse winnares Kim Dillen had tijdens het lopen, last van buikklachten. Ze kwam alsnog het eerste de finish over ondanks 2 toiletbezoeken.

“Echt geluk. Want toen ik moest stond er bij de eerste dixi al iemand en daar kon ik dus niet gaan. Daarna kwam er al heel snel een andere. Dat was wel even ‘fjieuw’. Ik wist ook niet of ik nog op kop lag. Je hebt geen idee wat er allemaal voorbij komt, dus ik dacht: ja, ik moet gewoon snel doorlopen nu.”

Aldus Kim Dillen in het interview met RTV Oost. Bekijk hier de video.

De Maag Lever Darm Stichting zet zich samen met twaalf alliantiepartners in voor meer openbare, toegankelijke toiletten in Nederland. Eén op de vier buikpatiënten blijft regelmatig thuis uit angst onderweg geen toilet te kunnen vinden. Het doel is om in 2023 in elke gemeente voldoende toiletten te hebben, zodat iedereen onbezorgd op pad kan.