Menu openen Menu sluiten

Steun ons

Help ons om meer openbare toiletten te realiseren. Teken de steunbetuiging!

Iedere Nederlander moet een openbaar toilet delen met meer dan 2.500 anderen. Dat is te veel. Niet alleen ondervinden de ruim 2 miljoen buikpatiënten in ons land daar hinder van, iedereen wordt blij van meer openbare toiletten. Wil jij ook dat er meer openbare toiletten bij jou in de buurt komen? Teken dan de steunbetuiging.

  • Als je je telefoonnummer invult, kunnen wij je bellen om je te bedanken en/of om steun te vragen.

Door jouw steun kunnen we publiekelijk aandacht blijven vragen voor het tekort aan toiletten. Dankzij de steunbetuigingen die we al hebben ontvangen konden we bijvoorbeeld in de Tweede Kamer aandacht vragen voor het tekort aan openbare toiletten. We hebben hen opgeroepen in gesprek te gaan met werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) om dit probleem op te lossen en een toiletnorm in richtlijnen en regelgeving op te nemen.
Daarnaast roepen we horeca, winkeliers en bedrijven op hun toiletten open te stellen. Met elkaar kunnen we zorgen dat binnen een paar jaar voldoende, schone, rolstoeltoegankelijke toiletten zijn in Nederland.