Menu openen Menu sluiten

Nieuws

Geplaatst op 19 nov 2018

De Ronde Tafel

Op 22 november vindt de Ronde Tafel plaats. Deze bijeenkomst staat in het teken van ACTIE! Hoe zorgen we er met elkaar voor dat er meer toiletten in Nederland komen? De Maag Lever Darm Stichting en de patiëntenverenigingen CCUVN, PDSB, de Stomavereniging en SPKS organiseren deze bijeenkomst.

Tijdens deze bijeenkomst willen we graag ideeën uitwisselen en tot actie komen met de organisaties met wie we afgelopen jaar gesprekken hebben gehad over samenwerking in een Toiletalliantie om tot meer toiletten in Nederland te komen, elk vanuit zijn of haar werkveld, doelgroep, kracht en expertise.

Toiletalliantie
Met een paar organisaties zijn we al een samenwerking aangegaan (HogeNood en SaniTronics), een aantal geeft aan zeer bereid te zijn kennis en kunde in te zetten voor onze droom om binnen 5 jaar overal voldoende toegankelijke openbare toiletten te hebben: ouderenbond KBO-PCOB, De Zonnebloem, reizigersorganisatie Rover, Continentie Stichting Nederland (CSN), Ieder(in) en vrouwennetwerk NVVH. Deze samenwerking geven we komend jaar verder vorm in de Toiletalliantie. Met deze organisaties tekenen we op 22 november een samenwerkingsovereenkomst.

Betrokkenheid, inspiratie en slagkracht
Een aantal andere partijen heeft aangegeven zeer geïnteresseerd te zijn in het thema en wil graag op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen. Hen nodigen we van harte uit om deze bijeenkomst bij te wonen. We gaan op deze dag graag met elkaar in gesprek om elkaar te inspireren, ideeën uit te wisselen hoe we kunnen samenwerken en acties vast te stellen voor komend jaar.