Menu openen Menu sluiten

Nieuws

Geplaatst op 28 mrt 2019

Ondersteuners Toiletalliantie

De Toiletalliantie bestaat uit 13 alliantiepartners, maar heeft daarnaast ook ondersteuners. Zij staan achter de doelen van de Toiletalliantie. Daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee!

De ondersteuners van de Toiletalliantie

Harteraad

Harteraad is er voor iedereen met hart- en vaataandoeningen. Er zijn meer dan een miljoen mensen met hart- en vaataandoeningen. Heel veel mensen met hart- een vaatziekten gebruikt plaspillen. Hierdoor zijn deze patiënten vaker afhankelijk van (openbare) toiletvoorzieningen. Daarom steunen zij de Toiletalliantie.

MS vereniging
MS Vereniging Nederland is de enige patiëntenvereniging in Nederland voor mensen met multiple sclerose (MS) en hun naasten. De vereniging biedt de circa 8.500 aangesloten leden activiteiten en diensten aan die hen ondersteunen bij vragen en problemen. MS-patiënten hebben baat bij meer toegankelijke toiletten Daarom ondersteunt ook de MS Vereniging de Toiletalliantie.

PSC Patients Europe
Zo’n 80% van de mensen met PSC, een zeldzame leveraandoening, heeft ook last van een darmaandoening, zoals de ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa (CU). Hierdoor moet men snel en vaak naar de WC. PSC Patients Europe heeft zich daarom aangesloten bij de Toiletalliantieals ondersteuner.

PSC Patients Europe

Fietsersbond
Ook wanneer je een fietstocht maakt, heb je soms behoeften aan een toilet. Daarom is ook de Fietsersbond ondersteuner van de Toiletalliantie. Ook vindt de Fietsersbond meer toiletten nodig om steden leefbaarder te maken: in parkeergarages zijn vaak wel toiletten, maar voor fietsers is er vaak te weinig geregeld.

Fietsersbond

Super Supermarkt Keurmerk
SSK is een keurmerk voor maatschappelijk betrokken zelfstandige supermarkten door het hele land. meerdere supermarkten met het SSK-keurmerk stellen hun toiletten open voor het winkelend publiek. Zo is boodschappen doen ook mogelijk voor mensen die snel een toilet nodig hebben.

Bekkenbodem4all
Ook bekkenbodem4all staat achter de Toiletalliantie. Bekkenbodem4all is een patiëntenorganisatie voor mensen met problemen die verband houden met de bekkenbodem. Bij incontinentie is hier in heel veel gevallen sprake van.

VNVA
Twee derde van de twee miljoen buikpatiënten is vrouw. Daarnaast hebben vrouwen anderhalf keer vaker dan mannen een toilet nodig hebben omdat ze een kleinere blaas hebben. Toch is maar één derde van alle openbare toiletten in Nederland toegankelijk voor vrouwen. Deze scheve verdeling ziet de Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen (VNVA) graag verdwijnen. Zij ondersteunt daarom graag mee de roep om meer toiletten en hoopt dat dit helpt de gezondheid van iedereen (vrouwen én mannen) te verbeteren.

ProstaatKankerStichting.nl
Patiënten, maar ook ex-patiënten, met prostaatkanker moeten vaker naar de wc. Naast alle pijn en onzekerheid is dat nog een grote uitdaging erbij. Daarom ondersteunt de ProstaatKankerStichting.nl de strijd van de Toiletalliantie voor meer toiletten.

The Good Roll
Pleepapier, toiletpapier, schijtlint of closetpapier. Hoe je het ook noemt, The Good Roll maakt wc papier fun. 100% boomvriendelijk & duurzaam: dat is hoe het moet zijn. Het papier is om deze reden 100% gerecycled én The Good Roll investeert 50% van hun nettowinst in de bouw van toiletten in ontwikkelingslanden. Met als missie: een veilig en schoon toilet voor iedereen. En daarom ondersteunen zij de Toiletalliantie.

Wil jij je opgeven als ondersteuner? Mail dan naar info@mlds.nl