Menu openen Menu sluiten

Nieuws

Geplaatst op 11 feb 2019

Ludieke actie Zwolse halve marathon

De Zwolse Halve Marathon is een hardloop festijn voor iedereen. Dat benadrukt de organisatie Scania van de Zwolse Halve Marathon. Om de marathon voor iedereen toegankelijk te maken, komt er om de 500 meter een toilet (Dixi). Zo kunnen alle lopers snel gebruik maken van een sanitaire stop en kunnen ook mensen met buik- en blaasproblemen makkelijker meedoen.

Bernique Tool (directeur Maag Lever Darm Stichting):

“Geweldig dat de organisatie het verzoek heeft ingewilligd om elke 500 meter een openbaar toilet neer te zetten. Hiermee zijn alle hardlopers verzekerd van een toilet onderweg. Ook lopers met buikklachten of die om een andere reden vaker dan gemiddeld naar het toilet moeten. Tegelijkertijd wordt met deze ludieke actie aandacht gevraagd voor het schrijnend tekort aan openbare, toegankelijke toiletten en onze wens om elke 500 meter een (semi-)openbaar, toegankelijk toilet te hebben in drukke stadscentra. Geweldig toch”,

De Scania Zwolse Halve Marathon wordt jaarlijks in juni georganiseerd door Stichting Halve Marathon Zwolle. Het hardloopevenement zelf bestaat uit twee onderdelen, te weten de 4 Engelse Mijlen (6,4 kilometer) en de Zwolse Halve Marathon. Aan de 4 Engelse Mijlen doen zaterdag 15 juni 6.000 hardlopers mee. En voor de Zwolse Halve Marathon verschijnen 4.000 deelnemers aan de start. In totaal lopen er tijdens het evenement 10.000 atleten in het avondzonnetje door de historische binnenstad van Zwolle.

De Maag Lever Darm Stichting zet zich samen met twaalf alliantiepartners in voor meer openbare, toegankelijke toiletten in Nederland. Eén op de vier buikpatiënten blijft regelmatig thuis uit angst onderweg geen toilet te kunnen vinden. Het doel is om in 2023 in elke gemeente voldoende toiletten te hebben, zodat iedereen onbezorgd op pad kan.

Meedoen met de Zwolse Halve Marathon? Je kunt nog meerennen. Wij hebben namelijk kaarten voor twee teams gekocht. Enthousiast? Meld je dan aan via info@mlds.nl. Vermeld je naam, leeftijd, telefoonnummer en waarom je mee wilt rennen en wie weet krijg jij een gratis startbewijs!