Menu openen Menu sluiten

Nieuws

Geplaatst op 08 aug 2018

Successen behaald door lobbyvrijwilligers

Gemeenten spelen een belangrijke rol in het terugdringen van tekort aan openbaar toegankelijke toiletten. Tientallen vrijwilligers zetten zich al in om er voor te zorgen dat dit probleem bij hen in de lokale politiek besproken wordt.

Wij zijn ontzettend trots op onze vrijwilligers, dat mag duidelijk zijn. Samen hebben zij een aantal mooie successen behaald. Graag zetten we daarom een aantal van onze vrijwilligers in het zonnetje:

Chindy
Heeft er mede voor gezorgd dat de gemeente winkeliers en horeca gaan benaderen in Noordwijk en Noordwijkerhout om hun toiletten open te stellen. Ook stellen zij hun eigen toiletten open in hun gemeentehuizen. Super!

Ralph
De aanhouder wint, ook Ralph heeft dit ondervonden.Na slappe antwoorden van het college op door hem voorbereide vragen aan de ChristenUnie heeft diezelfde partij een motie ingediend voor meer openbare toiletten. Ralph heeft bij de raadsvergadering ingesproken en de motie is aangenomen! Lees hier zijn blog over dit ‘circus’. Ook in Harderwijk moet de gemeente nu gaan zorgen voor voldoende rolstoeltoegankelijke openbare toiletten.

Con
Ook Con heeft er voor gezorgd dat zijn gemeente, Gemeente Losser, in gesprek gaat met winkeliers en horeca met betrekking tot het openstellen van toiletten. Ook gaan zij kijken of toiletten in openbare gebouwen langer open kunnen blijven. Voor openbare toiletunits zegt het college helaas te weinig geld te hebben, maar dit is natuurlijk al een mooie vooruitgang!

Vrijwilligers bedankt!

Heb je zelf een succesverhaal? Deel het met ons en wellicht komt de aanpak van jouw gemeente in het Stappenplan voor gemeenten dat we hebben samengesteld. Wil je dit Stappenplan ontvangen? Laat het ons weten via ivothonon@mlds.nl.

Vrijwilliger worden? Meld je hier direct aan!