Menu openen Menu sluiten

Nieuws

Geplaatst op 18 feb 2019

Harteraad steunt Toiletalliantie

Mensen met hartfalen gebruiken vaak plastabletten en moeten hierdoor vaker gebruik maken van het toilet. Daarom vindt Harteraad, onderdeel van de Hartsichting, het ook erg belangrijk dat er meer openbare toiletten beschikbaar komen. Om die reden steunt Harteraad de Toiletalliantie.

Waarom gebruiken hartpatiënten plaspillen?

Bij hartfalen kan het hart het bloed minder goed door het lichaam pompen, waardoor vocht niet goed wordt afgevoerd. Op verschillende plaatsen in het lichaam ontstaat vochtophoping. Problemen ontstaan vaak doordat vocht in de longen de ademhaling bemoeilijkt. Maar ook kan vocht zich ophopen in de buik, benen of enkels.

Mensen met hartfalen krijgen vaak plaspillen om het teveel aan vocht af te voeren. Hierdoor moeten mensen vaak plassen. Om zo min mogelijk last te hebben van deze bijwerking kan de patiënt met de arts of verpleegkundige bespreken om de plaspillen op een ander tijdstip van de dag in te nemen. Het helpt zeker als er meer openbare toiletten beschikbaar zijn.

HogeNood app

Via de HogeNood app vind je alle aangesloten openbare toiletten bij jou in de buurt. De applicatie is gratis te downloaden via de App-store op jouw mobiele telefoon.

Ben je retailer – eigenaar van een winkel(keten), horecaonderneming, hotel of bedrijf en beschik je over toiletruimte? Je kunt jouw toilet ook aanmelden in de app.