Menu openen Menu sluiten

Nieuws

Geplaatst op 20 mrt 2019

Zet jouw partij zich in voor meer toiletten?

Vandaag is het 20 maart en kunnen we onze stem uitbrengen voor de Provinciale Staten. Zet de partij waar jij op gaat stemmen zich in voor openbare, toegankelijke toiletten?

Afgelopen zomer hebben we de coalitieakkoorden van 285 gemeenten onderzocht. We keken welke gemeenten expliciet plannen hebben opgenomen om meer toiletten te plaatsen in hun gemeente en daarmee meehelpen om het tekort aan openbare, toegankelijk toiletten in Nederland op te lossen.

Van de onderzochte 285 gemeenten besteden de volgende zestien gemeenten in hun coalitieakkoord expliciet aandacht aan het plaatsen van meer openbare toiletten:

1. Aalten
2. Amersfoort
3. Delft
4. Den Haag
5. Gooise Meren
6. Harlingen
7. Lansingerland
8. Oldambt
9. Purmerend
10. Schagen
11. Schouwen-Duiveland
12. Utrecht
13. Wassenaar
14. Winterswijk
15. Zandvoort
16. Zwijndrecht

Daarnaast zijn gelukkig al veel andere gemeenten in beweging gekomen om ervoor te zorgen dat hun gemeente een stuk toiletvriendelijker wordt.

Bekijk de vlogs van Carlijn om te zien welke gemeenten wij hebben uitgeroepen tot “koplopergemeente openbare toiletten”.

Maar we zijn er nog lang niet: onze droom is om in 2023 in elke gemeente om de 500 meter een openbaar of opengesteld en liefst toegankelijk toilet te hebben. Vraag jouw partij of ze zich al inzetten voor meer openbare toiletten in jouw gemeente!